Sfeer waarin iedereen
zich op zijn gemak voelt

Strooibos

In Nederland is het wettelijk verplicht de as van een overledene minimaal 30 dagen in het crematorium te bewaren, daar waar ook de daadwerkelijke crematie heeft plaatsgevonden. Daarna behoort de as aan de opdrachtgever van de crematie (diegene die voor de crematie heeft getekend).

Een hectare bos aan de rand van natuurgebied De Ijzeren Man in Weert. Hier bent u vrij om de as te verstrooien.

De asbus kan worden bijgezet in een bestaand graf, een nieuw urnengraf of in een columbarium op een willekeurige begraafplaats. Vanzelfsprekend kunnen de nabestaanden de asbus thuis bewaren of op een andere voor hen dierbare plek.

Indien u de as wilt verstrooien, dan biedt Het Strooibos van Crematorium Weerterland wellicht een uitkomst: 1 hectare bos aan de rand van natuurgebied De Ijzeren Man in Weert. Hier bent u vrij om de as te verstrooien. Om het stuk bos in ere te houden, is besloten om hier geen markeringen te (laten) plaatsen. Het is en blijft een stukje ongerepte, vrije natuur waar u doorheen kunt lopen indien u uw gedachten even de vrije loop wilt laten of uw overleden dierbare(n) wilt herdenken.

Hier onder vindt u een plattegrond met de weg naar Het Strooibos vanaf Crematorium Weerterland en een plattegrond van Het Strooibos zelf. 

Crematorium Weerterland

De plek bij uitstek waar u alle ruimte krijgt om in alle rust afscheid te nemen van uw overleden dierbare.

Urnen & gedenksieraden

Voor het uitzoeken van een gedenksieraard of een urn, kunt u contact met ons opnemen.

Previous slide
Next slide
Scroll naar boven

Deze website maakt gebruik van cookies voor functionaliteit en analyse.