Crematorium Weerterland; één van de goedkoopste crematoria in Nederland

Wat kost een crematie eigenlijk? Een veelgestelde vraag waarop geen eenduidig antwoord gegeven kan worden aangezien de prijzen tussen crematoria enorm verschillen. Plus Magazine heeft in de oktober-editie een prijsvergelijking gedaan van 92 crematoria in heel Nederland. Crematorium Weerterland komt hierin als één van de goedkoopste naar voren.

 
In het ruim opgezette onderzoek zijn de tarieven van een crematie op maandag tot en met vrijdag (aulaplechtigheid en crematie), een crematie op zaterdag (idem), de hoeveelheid tijd die men tot zijn beschikking heeft in de aula en de koffiekamer, een technische crematie (crematie zonder aulaplechtigheid), eventuele tijdsoverschrijding, een kop koffie en een plak cake met elkaar vergeleken. Met name de prijs van een crematie met aulaplechtigheid op maandag t/m zaterdag (Weerterland maakt geen verschil tussen weekdagen of zaterdag), afgezet tegen de hoeveelheid tijd die men tot zijn beschikking heeft (in totaal 3 uur), maakt indruk. In veruit de meeste crematoria is de beschikbare tijd aanzienlijk korter, wordt er een zaterdagtoeslag gehanteerd of liggen de prijzen simpelweg hoger. Het gegeven dat de beschikbare tijd zo ruim is, betekent eveneens dat er zelden sprake is van tijdsoverschrijding waardoor de kosten niet verder zullen oplopen.

 

  Het kopje koffie en het plakje cake na afloop kan eveneens met een gerust hart worden genuttigd. In slechts 10 crematoria blijkt het kopje zwarte goud íets goedkoper te zijn (tot €0,20), en het plakje cake is zelfs het op één na goedkoopste plakje van Nederland. Het artikel benadrukt dat de afgenomen diensten in het crematorium een relatief klein aandeel leveren in het totale kostenplaatje van een uitvaart. Maar juist bij dergelijke grote uitgaven is iedere euro winst. De kosten voor een crematie met aula en koffiekamer in Nederland variëren van €1.122 tot €1.650.

 

Met € 1.250 is Crematorium Weerterland één van de goedkoopste crematoria, zeker gezien de tijd die geboden wordt, de diensten die geleverd worden en de oneindige mogelijkheden die het crematorium biedt.

 

Chayenne en Blossom van Deursen zijn blij met de resultaten van het onderzoek. “Vanzelfsprekend is het goed om te zien dat wij één van de voordeligste crematoria zijn in Nederland. Maar de positieve reacties van de families op de diensten die wij de afgelopen 2 jaar hebben geleverd is voor ons van veel grotere waarde.”

Scroll naar boven

Deze website maakt gebruik van cookies voor functionaliteit en analyse.